Zakrapiana pod gołym niebem - Lekka sałatka z kurczakiem
Zakrapiana z widokiem na Przełęcz Hutniańską |
Od jakiegoś czasu zakochałam się w ziemi beskidzkiej. Tam też mam możliwość próbowania swoich sił w gotowaniu na świeżym powietrzu. Postanowiłam, że co jakiś czas podzielę się z Wami moimi kulinariami z paleniska i widokami, które cieszą oczy, a powietrze leczy ze wszystkich trosk!
Ropki, Beskid Niski |
Filety z kurczaka zostały zamarynowane godzinę przed duszeniem - oliwa z oliwek, sól, pieprz, zioła prowansalskie i płatki peperonciny.
Kurczak po 5 minutach był pyszny, soczysty, miękki - nie zdawałam sobie sprawy, jak mocno rozgrzewa się blacha !
Biały riesling był świetnym wyborem do lekkiej sałatki z mozarellą i papryką, a całość uzupełniła grzanka owiana dymem z ogniska, posmarowana masłem czosnkowym
fantastyczne zdjęcia!
OdpowiedzUsuń